Breaking News

Boğaziçi Enstitüsü Yaptığı Viral Pazarlama ile Örnek Oldu!

Online eğitim alanında en çok tercih edilen e-öğrenme platformu Boğaziçi Enstitüsü, bir eğitimin kurumunun yapmaya cesaret edemeyeceği bir viral pazarlama çalışması gerçekleştirdi. Öğrencileri yıllardır nitelikli eğitimleri ile buluşturan platform, gençlerin ilgi ile takip ettiği Deep Turkish Web Youtube kanalı ile “riskli viral pazarlama” çalışması gerçekleştirdi. Binlerce genç tarafından büyük bir ilgi ile izlenen bu çalışma, “bir eğitim kurumunun yapabileceği en yaratıcı reklam çalışması” olarak yorumlandı.

Gençlerin Sevgisini Deep Turkish Web ile Kazandılar!

Boğaziçi Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Gökcül, “riskli viral pazarlama” olarak isimlendirdiği bu çalışma ile ilgili şu sözleri kaydetti:

“Bir reklam çalışması yapmak istiyorduk, hedefimiz genç kitlelere ulaşmak ve onları nitelikli eğitimler ile buluşturmaktı. Ancak bunu bir reklam çalışmasından ziyade reklam olmayan ve gençlerin ilgiyle yaklaşacağı bir platformda yapmayı istiyorduk. Kreatif ekibimiz ile bir toplantı gerçekleştirdik ve milyonlarca gencin en çok izlediği Youtube kanalı olan Deep Turkish Web ile çalışmaya karar verdik.”

Deep Turkish Web ile Çalışma İsteğimize Çok Kişi Karşı Çıktı

Karar aşamasındaki toplantıların oldukça zor geçtiğiniz belirten Enstitü Başkanı Bünyamin Gökcül;

“Deep Turkish Web ile çalışma kararını aldığımız aşamada birçok kişi bizi vazgeçirmeye çalıştı. Bir eğitim kurumu, argo içerikler üreten bir Youtube kanalı ile çalışmamalı, sonuçları çok ağır olur, dediler. Biz yine de fikrimizin arkasında durduk ve gençlere ulaşabileceğimiz en doğru yolun bu olacağına karar verdik.“

Deep Turkish Web ile çalışarak son derece bir riskli bir karar aldıklarını belirten Gökcül, videoyu yayıma aldık ve stresli bir şekilde beklemeye başladık, dakikalar içerisinde tebrik mesajları, beğeniler ve yorumlar yağmaya başladı, doğru bir iş yaptığımızı o zaman anladık, diye sözlerine devam etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir